Mer på boktugg.se

Bibliotekets e-böcker: största kommunala onlinetjänsten?

Enligt en undersökning av Visma Consulting står biblioteken för de mest populära digitala tjänster som erbjuds av Sveriges kommuner; nästan tre av tio använder bibliotekets digitala tjänster. Undersökningen visar återigen på vikten att biblioteken har kontroll över sina digitala tjänster och tar vara på möjligheten att vara tillgängliga digitalt, precis som de en gång byggdes så centralt som möjligt i varje samhälle för att vara nära sina besökare.

Äntligen lika moms på e-böcker?

Sedan många år tillbaka har böcker och tidskrifter sänkt moms för att uppmuntra till läsande – men exakt samma böcker i digtal form (e-böcker och ljudböcker) har full moms. Men nu öppnar EU-kommissionen äntligen för en ändring.
– Äntligen! Att momsen inte har varit likvärdig har upplevts som ett stort hinder, som gjort att den digitala bokens tillväxt inte varit så hög som många väntat sig. Nu hoppas jag att kvarnarna maler snabbt, säger Py Söderström, marknadschef på distributören Axiell Media.

Det är ett steg på vägen sedan den svenske (moderate) finansministern förklarade att man inte kunde införa enhetlig moms på böcker eftersom det är häftigt att betala skatt. Se också: Storify: Digitalmomsdebatten 2009-2016 Den som lever får se…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s