Artikel på boktugg.se: Microsoft säljer e-böcker

Medan alla andra är upptagna att hitta ursäkter för att tro att pappersböcker är tillbaka står Microsoft inför lanseringen av en ny e-boksbutik, efter att ha hållit sig undan från marknaden i fem år. Jag skriver om det på Boktugg: Microsoft säljer e-böcker direkt i webbläsaren

Att Microsoft nu håller på att lansera en ny e-boksbutik med ett specialinriktat utbud på en miljon titlar borde få en del att höja på ögonbrynen. Dels för att Microsoft inte nödvändigtvis är kända för att sälja media direkt till konsumenterna, men också för att lösningen de valt verkar vara direkt inriktad mot läsning direkt i webbläsaren Edge, en funktion som just nu ligger ute för testanvändare.

Detta går i så fall hand i hand med att e-böcker i allt högre grad läses direkt i telefoner och surfplattor, snarare än i dedikerade läsplattor, och att e-böckerna precis som film och musik går allt mer läsning direkt online så att du alltid har med dig ditt bibliotek var du än befinner dig. …Så länge du förblir Microsoftkund, förstås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s