Digitala boknyheter från vecka 3

Dags att få lite mer liv i den här bloggen, tror jag. Vi kanske skulle börja med att summera vad som hänt med bokbranschens digitalisering den senaste veckan?

En av de stora grejerna var diskussionen runt sammanslagningen av International Digital Publishing Forum (IDPF), som ligger bakom e-boksformatet EPUB, och webbkonsortiet W3C. Jag skrev om det i Boktugg, här: Ett öppet format för alla e-böcker – hur länge till? Mer om samma ämne:

Vad händer annars inom branschen för e-böcker och ljudböcker? Som vanligt diskuteras det mycket huruvida branschen går upp eller ner, och om man ska räkna alla böcker eller bara de som bekräftar den nyhet man vill föra fram. Det kommer också en del intressanta satsningar på nya affärslösningar. Jag skrev om Microsofts nya satsning i Boktugg: Microsoft säljer e-böcker direkt i webbläsaren

Biblioteksvärlden befinner sig också i ständig utveckling. En lite oroande nyhet, speciellt för oss som lånar ut böcker i Stockholms kranskommuner, är omorganisationen/nedläggningen av Internationella Biblioteket. Läs t ex:

Annat som händer på världens bibliotek:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s